kuvaaja Oili Hietala
ETUSIVU TAPAHTUMAT KERHOMME PYHÄNTÄ PALKINNOISTA JÄSENASIAT
KERHON TAPAHTUMAT 2017
RALLYTOKOKURSSI
Järjestäjänä: Pohjois-Suomen Spanielikerho ry
Kouluttajana: Mira Elfving/Rallyhaukut.
Ilmoittautumiset: 12.-21.3.2018

Kerho järjestää jäsenilleen 4 kerran rallytokokurssin huhti-kesäkuussa ja kouluttajana on Mira Elfving/ Rallyhaukut. Rally-Toko kurssi on tarkoitettu aloitteville koirakoille tai sellaisille, jotka haluavat kerrata ALO- luokan kylttejä.

Kurssipäivät ovat pe 13.4. klo: 17-18, ma 7.5. klo:18-19, ma 14.5. klo:18-19 , pe 1.6. klo:19- 20. max 6 koirakkoa.

Pääsyvaatimuksena kurssille on, että koira on omistajan hallinnassa ryhmätilanteessa sekä koira osaa seurata, istua ja maahanmenon. Laji on hauskaa aktivointia koiralle ja sitä voi harrastaa kaiken ikäiset ja kokoiset koirat. Tälle kurssille on hyvä tulla tutustumaan ja kokeilemaan oman koiran kanssa lajia omaksi ilokseen ja yhteistyön lisäämiseksi. Lisätietoa lajista www.rally-toko.fi

Kurssin hinta on 25 e/koirakko. Ilmoittautumiset 12.-21.3.2018 välisenä aikana s-postiin kirsi.laitila(at)gmail.com (korvaa (at) merkki @ merkillä) otsikolla Rallytokokurssi. Kurssipaikat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Huom! Otathan huomioon, että kurssit ovat erittäin suosittuja, eli mikäli ilmoittaudut kurssille, olet myös sitoutunut osallistumaan jokaiseen harjoituskertaan, jotta et vie turhaan paikkaa joltakin toiselta innokkaalta rallytokoilijalta. Ainoastaan äkilliset sairastumiset ovat ymmärrettävä syy poissaololle. Etusijalla koulutukseen ovat kerhon alaisten rotujen edustajat ja ilmoittautumisia otetaan vastaan 1 koira/jäsen. Kurssille päässeihin otetaan yhteyttä viikon 12 lopussa ja tällöin toimitetaan maksutiedot. Kurssipaikka vahvistuu vasta, kun kurssimaksu on maksettu. Kurssille osallistuvilla kerhon jäsenyys tulee olla voimassa jo ilmoittautumisvaiheessa.

NÄYTTELYTRIMMAUSKURSSI
Milloin: 4.11.2017 klo 9-16
Järjestäjänä: Pohjois-Suomen Spanielikerho ry
Kouluttajana: Nina Kauhanen, Kennel Northworth
Missä: Limingassa Ala-Temmeksen kylätalolla
Hinta: 30e jäsenet koiran kanssa, 50e koiran kanssa ei-jäseniltä,
10e jäsenet kuunteluoppilas, 15e kuunteluoppilas ei-jäsen

Pohjois-Suomen Spanielikerho järjestää spanieleiden näyttelytrimmauskurssin lauantaina 4.11.2017 klo 9-16 Limingassa Ala-Temmeksen kylätalolla.

”Kennel Northworth has bred english cockerspaniels since 1974. We are one of the leading and oldest cockerspaniel breeders in Finland. We are also the only english cockerspaniel kennel in the world wich has bred three different World Winners. Our high quality cockers are well known around the world." http://www.northworth.net/

Osallistumismaksu koiran kanssa: 30 e jäsenet, 50 e ei-jäsenet. Osallistumismaksu kuunteluoppilaana: 10 e jäsenet, 15 e ei-jäsenet. Kurssimaksu sisältää ruoan ja kahvit. Etusijalla kurssille ovat Pohjois-Suomen Spanielikerhon jäsenet (jäsenyys tulee olla voimassa kurssille ilmoittautumisen yhteydessä).

Jäsenien ilmoittautumisia otetaan vastaan 15.10.2017 asti, jonka jälkeen paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautumisia ottaa vastaan Salla Henriksson salla.henriksson(AT)gmail.com (Korvaa (at) merkki @ merkillä) gsm. 040-0310532.

Kurssille päässeihin otetaan yhteyttä viikolla 42 ja tällöin toimitetaan maksutiedot. Kurssipaikka vahvistuu vasta, kun kurssimaksu on maksettu.

Kannattaa olla nopea, koska paikkoja on vain rajoitetusti ja näin tasokasta spanielin trimmauskurssia on harvoin pohjoisessa tarjolla!

ARKITOTTELEVAISUUSKURSSI
Milloin: torstaisin 28.9, 8.10, 12.10, 19.10 ja 2.11 klo: 19-20
Järjestäjänä: Pohjois-Suomen Spanielikerho ry
Kouluttajana: Mira Elfving/Rallyhaukut
Missä: Rallyhaukkujen sisähalli Limingantullissa
Hinta: 15 e/koirakko

Kerho järjestää jäsenilleen arkitottevaisuuskurssin syys-marraskuussa ja kouluttajana on Mira Elfving/ Rallyhaukut. Kurssipaikkana toimii Rallyhaukkujen sisähalli Limingantullissa.

Kurssille otetaan max. 5 koirakkoa.
Kurssipäivät ovat torstaisin 28.9, 8.10, 12.10, 19.10 ja 2.11 klo: 19-20
Arkitottelevaisuuskurssi on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat opetella yhteistyötä ja koira hallintaa. Tällä kurssilla ei tarvitse olla aiempaa tokoharrastushistoriaa, vaan kurssilla harjoitellaan taitoja, jotka helpottavat arjessa toimimista koiran kanssa. Kurssi sisältää kontaktiharjoituksia, hihnakäytösharjoituksia, luopumisharjoituksia koirasta kiinnostavasta kohteesta, sään salliessa voidaan harjoitella myös piha- alueella luopumista sekä hihnakäytöstä.

Kurssin hinta on 15 e/koirakko. Ilmoittautumiset 4.-10.9. 2016 välisenä aikana s-postiin kirsi.laitila(at)gmail.com (korvaa (at) merkki @ merkillä) otsikolla Arkitottelevaisuuskurssi.

Huom! Otathan huomioon, että kurssit ovat erittäin suosittuja, eli mikäli ilmoittaudut kurssille, olet myös sitoutunut osallistumaan jokaiseen harjoituskertaan, jotta et vie turhaan paikkaa joltakin toiselta innokkaalta osallistujalta. Ainoastaan äkilliset sairastumiset ovat ymmärrettävä syy poissaololle. Etusijalla koulutukseen ovat kerhon alaisten rotujen edustajat, jotka eivät ole tänä vuonna kerhon tokokursseille osallistuneet ja ilmoittautumisia otetaan vastaan 1 koira/jäsen. Muutoin edetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Kurssille päässeihin otetaan yhteyttä viikolla 37 ja tällöin toimitetaan maksutiedot. Kurssipaikka vahvistuu vasta, kun kurssimaksu on maksettu. Kurssille osallistuvilla kerhon jäsenyys tulee olla voimassa jo ilmoittautumisvaiheessa.

Nosework viikonloppu aloittaville ja edistyneille
Milloin: 17.-19.11.2017 VIIKONLOPPU
Järjestäjänä: Pohjois-Suomen Spanielikerho ry
Kouluttajana: Johanna Vanhatalo, Koirakoulu Hyvä Käytös
Missä: teorialuento perjantaina, Valveen tiloissa klo 18-20
muu harjoittelu: Limingantullissa Rallyhaukkujen hallilla
Hinta: 40e/koirakko ja 15e kuunteluoppilas

Pohjois-Suomen Spanielikerho järjestää Nosework-viikonloppu kurssin 17.-19.11.2017 Oulu, kouluttajana toimii Johanna Vanhatalo, Koirapalvelu HyväKäytös.

Kurssi sisältää ennakkotehtävän koiran nenänkäytön aktivoimiseksi pari viikkoa ennen kurssin alkua, 2h teorialuennon ensimmäistä kertaa lajiin tuleville perjantaina (tällöin ei koiria mukaan) Oulun keskustassa Valveen tiloissaklo:18-20 sekä lauantaina ja sunnuntaina yksilöharjoittelua kahdessa ryhmässä (aloittelevat ja edistyneet) Limingantullissa Rallyhaukkujen hallilla.

Koiria koulutetaan yksi kerrallaan, joten annetaan jokaiselle työrauha sekä varaudutaan odottamaan omaa vuoroaan. Kurssilaiset ovat tervetulleita seuraamaan myös muiden kurssilaisten koulutusta. Kurssilaisilla mahdollisuus myös ostaa kouluttajalta NW1 eli Eucalyptys hajua kurssin aikana.

Lisätietoja Nosework:stä löytyy täältä : http://www.koirapalveluhyvakaytos.com/nosework

Kurssille otetaan 12 koirakkoa sekä myös rajallinen määrä kuunteluoppilaita. Jako pyritään tekemään niin, että 6 paikkaa on aloittaville ja 6 jo lajiin perehtyneille. Ilmoittautumisessa täytyy siis käydä esille taitotaso. Mikäli molempiin ryhmiin ei tule 6 koirakkoa, niin muokataan koulutusta sen mukaan. Etusijalla kurssille ovat Pohjois-Suomen Spanielikerhon jäsenet (jäsenyys tulee olla voimassa kurssille ilmoittautumisen yhteydessä) ja kerhon alaiset rodut ja 1 koira/jäsen. Ilmoittautumiset ovat sitovia.

Kurssin hinta on 40e/koirakko (sisältää koiran ja ohjaajan) ja 15e kuunteluoppilaalta. Huomioikaa jos perheestänne haluaa joku koiran ohjaajan lisäksi tulla seuraamaan koulutusta, maksu kuunteluoppilaan mukaan.

Sitovat ilmoittautumiset 23.- 29.10.2017 välisenä aikana s-postiin kirsi.laitila(at)gmail.com (Korvaa (at) merkki @ merkillä) otsikolla Nosework. Kurssi täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä huomioiden yllä olevat ehdot kurssille, paikka vahvistuu vasta, kun kurssimaksu maksettu. Kurssille päässeet saavat tarkempaa informaatiota ennen kurssin alkua.

OPERANTIT MENETELMÄT SPANIELIEN METSÄSTYSKOULUTUKSESSA- luento 5.3.2017 klo 10:00–17:00
Milloin: 5.3.2017 klo 10:00
Järjestäjänä: Pohjois-Suomen Spanielikerho ry
Kouluttajana: Seppo Partanen

Koulutuksessa käsitellään aluksi koiran oppimisen teoriaa. Osalle teoria on varmasti tuttua asiaa, mutta varsinaisen metsästyskoulutuksen operanttien menetelmien ymmärtämiseksi teorian hallitseminen on välttämätöntä. Teoriaosuuden jälkeen alamme soveltamaan teoriaa käytäntöön. Osallistujille annetaan käytännön esimerkkejä, kuinka metsästysspanielin koulutusta lähdetään rakentamaan operantein menetelmin pentuvaiheesta eteenpäin. Koulutuksessa käsitellään mm. seuraavia aiheita:
  • koiran oppimisteoriaa: vahvistaminen vs. rankaisu
  • oppiva ja operantti koira
  • ihmisen ja koiran suhde
  • motivaatio ja vahvistaminen
  • stressi
  • käytännön esimerkkejä operanteista menetelmistä

Niin sanotut operantit koulutusmenetelmät eivät ole mikään uusi muotivillitys. Näitä menetelmiä on käytetty jo kymmeniä vuosia esimerkiksi delfiinien ja suurien eläimien koulutuksessa – näiden edellämainittujen koulutuksessa ei voi käyttää rangaistuksia ja kivun tuottamista, koska se voi olla kouluttajalle hengenvaarallista. Sittemmin on huomattu, että nämä menetelmät ovat itseasiassa tehokkaampia kuin ns. perinteiset koulutusmenetelmät. Monet viranomaiset Suomessa ja ulkomailla ovat ottaneet nämä menetelmät käyttöönsä viime vuosien aikana. Koulutus perustuu yhteistyöhön koiran kanssa eikä siinä käytetä fyysisiä rankaisuja.

Koulutus alkaa klo 10 ja päättyy noin klo 17.
Paikka: Kylpylähotelli Oulun Eden, kokoustilat Holstinsalmentie 29, Oulu ,
opastekyltti kokoustiloihin hotellin aulassa https://www.sokoshotels.fi/fi/oulu/sokos-hotel-eden/kylpyla
Koulutuksen hinta 30e/osallistuja.
Pohjois-Suomen Spanielikerhon jäsenille 20 e

Kopio maksukuitista liitetään ilmoittautumisen mukaan!
saaja: Pohjois-Suomen Spanielikerho ry
Tilille: FI28 2168 1800 0099 63
Viitenumero: 10003

Maksu sisältää luennon, tulo- ja iltapäiväkahvit.Omakustanteinen ruokailu mahdollinen lounastauon aikana hotellin ravintola Arassa (Maisemaravintola suljettu sunnuntaina) https://www.sokoshotels.fi/fi/oulu/sokos-hotel-eden/ravintolat

Luennon täyttyessä ensisijalla ovat Pohjois-Suomen Spanielikerhon ry:n jäsenet.

Ilmoittautumiset 26.2. mennessä osoitteeseen karlstromtiina@gmail.com

Kuvassa luennoitsijamme Seppo Partanen koiriensa kanssa
Seppo Partanen ja koirat

Rally-Toko kurssi ALO/AVO.
Kerho järjestää jäsenilleen rallytokokurssin helmi-huhtikuussa ja kouluttajana on Mira Elfving/ Rallyhaukut. Rally-Toko kurssi ALO/AVO.

Kurssipäivät ovat sunnuntaisin 19.2 klo: 19–20, 26.2, 5.3, 19.3, 2.4, 23.4 klo: 18–19 & 3.5. ke klo:19.10-20.10 max 6 koirakkoa.

Pääsyvaatimuksena kurssille on, että koira on omistajan hallinnassa ryhmätilanteessa sekä koira osaa seurata, mennä sivulle, olla paikallaan istuen ja maassa. Plussaa on, jos ohjaajilla kiinnostusta kilpailla lajissa tulevaisuudessa. Kurssilla käydään lävitse kaikki ALO/AVO kyltit. Harjoitellaan ratoja, suunnitellaan ratoja teoriassa että käytännössä. Tunnukset ratasuunnitteluohjelmaan sis. kurssihintaan. Lisäksi tutustutaan siihen, mitä tulee ottaa huomioon kilpaillessa lajissa. Kotitehtäviä suoritetaan aktiivisesti, mikäli mahdollista oman kotitehtävä suorituksen voi myös kuvata arviointia varten.

Lisäetuna kurssille osallistujille 6.5.2017 virallisiin Rally-Toko -kisoihin (Koiratiimi ry:n järjestämät) osallistuminen halvemmalla jäsenhinnalla. Kurssin hinta on 30 e/koirakko.

Ilmoittautumiset 23.–25.1.2017 välisenä aikana s-postiin kirsi.laitila(at)gmail.com (korvaa (at) merkki @ merkillä) otsikolla Rallytokokurssi.

Etusijalla koulutukseen ovat:

1) kerhon alaisten rotujen edustajat ja

2) ne koirakot, jotka eivät ole olleet kerhon järjestämissä toko-koulutuksissa v. 2016. Muutoin paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautumisia otetaan vastaan 1 koira/jäsen.

Laita ilmoittautumisen mukaan tiedot itsestäsi ja koirastasi sekä kuvaile lyhyesti missä olette tokoon kouluttautuneet ja mitä koirasi osaa.

Huom! Otathan huomioon, että kurssit ovat erittäin suosittuja, eli mikäli ilmoittaudut kurssille, olet myös sitoutunut osallistumaan jokaiseen harjoituskertaan, jotta et vie turhaan paikkaa joltakin toiselta innokkaalta rallytokoilijalta. Ainoastaan äkilliset sairastumiset ovat ymmärrettävä syy poissaololle.

Kurssille päässeihin otetaan yhteyttä viikon 4 lopussa ja tällöin toimitetaan maksutiedot. Kurssipaikka vahvistuu vasta, kun kurssimaksu on maksettu. Kurssille osallistuvilla kerhon jäsenyys tulee olla voimassa jo ilmoittautumisvaiheessa.

Vietti vie ja korvat katosi- kurssi!!
Pohjois-Suomen Spanielikerho järjestää viime vuonna suosiota saaneen ”Vietti vei ja Korvat katosi”-kurssin myös 2017 jos osallistujia on riittävästi la-su 22.-23.4.2016 Kiimingin Reposelällä.

Tilat ovat käytössämme jo perjantaina 21.4. Kouluttajana toimii edellisvuoden tapaan koirankouluttaja, poliisin työkoiraohjaaja sekä arvostettu Suomen kennelliiton luonnetestituomari Jari Keinänen. KOIJARI

Kurssin molempina päivinä (la-su) on mukana erillinen teoriaosuus sekä käytännön treenejä ulkona koulutuskentällä.

Kurssille otetaan 10 koirakkoa sekä myös rajallinen määrä kuunteluoppilaita.Kurssin hinta riippuu osallistujamäärästä mutta oli vuonna 2016 :120 €/koirakko (sisältää koiran ja ohjaajan) sekä 80€/ kuunteluoppilas. Alustavasti hinnan on ennakoitu olevan samaa luokaa kuin viime vuonna, mutta jos osallistujia on enemmän hinta on myös alhaisempi. Hinnat sisältävät koulutuksen lisäksi aamupalan ja lounaan kahveineen lauantaina ja sunnuntaina. Reposelän kämpällä on mahdollisuus majoittua/yöpyä perjantaista sunnuntaihin saakka

Sitovat ilmoittautumiset tammikuun aikana eli 31.1.2017 mennessä niin tiedämme ajoissa onko kurssille tarpeeksi osallistujia että se kannattaa järjestää. Ilmoittautumiseset. s-postiin marttilatero (AT) gmail.com otsikolla ”Vietti vei, korvat katosi”. Kurssista tarkempaa informaatiota ennen kurssin alkua.

FACEBOOKISSA tapahtuma: https://www.facebook.com/events/1704152496541409/

Kurssin hinta 80 €/koirakko ja 60 €/kuunteluoppilas.
Kurssimaksu maksetaan Pohjois-Suomen Spanielikerho Ry:n tilille: FI28 2168 1800 0099 63, viite: 10003.
Maksakaa kurssi viimeistään 10.4. mennessä!
Laittakaa minulle jonkinlainen kuitti maksusta (marttilatero (at) gmail.com)

AGILITYKOULUTUS 29.1.2017
Tervetuloa spanielikerhon järjestämään agilitykoulutukseen. Koulutus järjestetään Haukiputaalla OneMind Dogs Arenalla ja kouluttajana toimii OneMind Dogs Coach agilitykouluttaja Minna Martimo (os. Kirveskoski).

Koulutukseen mahtuu mukaan 12 koirakkoa ilmoittamisjärjestyksessä ja jokaiselle ohjaajalle paikka ensisijaisesti vain yhden koiran kanssa, mutta mikäli paikkoja riittää on mahdollista osallistua myös useammalla koiralla.

Koulutuksen hinta on yhdistyksen jäsenille 30e ja jäsenyys oltava voimassa myös ilmoittautumishetkellä.

Koulutusta yhteensä 5h joka sisältää kaksi 2,5h/6 koirakon ryhmässä. Aluksi yhteinen tutustuminen noin 30min ja sitten treeniaikaa noin 20 min per koirakko jaettuna osiin.

Mikäli pystyisit olemaan paikalla koko 5 tunnin ajan, voidaan myös pitää aluksi kaikille yhteinen tutustuminen, jolloin jäisi enemmän /koirakko ja ehdittäisiin käydä enemmän asioita läpi ja lisäksi olisi tosi hyödyllistä myös seurata muiden treenejä :)

Mikäli sinulla onnistuisi olla paikalla koko koulutuksen ajan ilmoittaisitko siitä myös ilmoittaumisen yhteydessä, mikäs sen parempaa kuin viettää aikaa spanielimaisessa seurassa yhteisen harrastuksen parissa :)

Ilmoittatumiset 19.-31.12.2016 välisenä aikana osoitteeseen lauraka.lindholm (AT) gmail.com
kerro ilmoittauessasi yhteystietosi ja koiran nimi ja minkä tasoisesta agilitykoirasta on kyse. Maksutiedot saat kun koulutuspaikkasi on vahvistettu.

Lisätietoja kouluttajasta ja koulutuspaikasta löydät osoitteesta Koirakoulu Active Dog

***PIKAOHJE TAIPUMUSKOKEESEEN ILMOITTAUTUMISEEN***
- virallinen koeilmottautumislomake täytettynä kennelliiton sivulta
- maksukuitti jossa näkyy arkistointitunnus ja maksajan tilinumero, mahdollista palautusta varten: maksun saa takaisin jos ei mahdu kokeeseen.
- ilmottautua voi myös sähköpostitse